Juureva (vaalea) mutakakku

Kindersuklaalla ja vehnäjuurella valmistetussa vaaleassa mutakakussa on kinuskinen ja fudgemainen maku, sekä ripaus juurevaa pähkinän ja toskan vivahdetta.

Reseptistä

Kun käyttää leivinjauheen sijasta vehnähapanjuurta, muuttuu perusmutakakku juurevaksi mutakakuksi. Tumman suklaan sijaan käytetty kindersuklaa tekee kakusta vaalean. Juureva, kinuskinen, fudgemainen, pähkinäinen ja toskamainen makuyhdistelmä syntyy vehnähapanjuuren ja kidersuklaan liitosta. Samalla reseptillä syntyy tumma juureva mutakakku suklaata vaihtamalla ja tavallinen tumma tai vaalea kakku käyttämällä juuren sijasta leivinjauhetta.

Lue lisää blogikeittiön hapanjuurileivonnasta:

Juurella

Juuren viemää

Vinkit:

Säädä juuren happamuutta miedompaan suuntaan ruokkimalla sitä tarvittaessa 2 kertaa (tai enemmän) ennen leipomista. Oman juuresi vivahteet luovat kakkuun oman makumaailmansa, joka ei välttämättä vastaa yllä olevaa kuvausta. 

Ainesosat ja valmistus

Taikina:

  • 200 g voita
  • 200 g kindersuklaata 
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 30 g aktiivista vehnäjuurta (tai 1 tl leivinjauhetta)
  • 150 g (noin 2,5 dl) vehnäjauhoja

Sulata voi vesihauteessa, lisää suklaa sekaan, sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Nosta seos pois vesihauteesta, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää juuri munasokerivaahdon sekaan, sekoita kevyesti. Lisää jäähtynyt rasvasuklaaseos ja jauhot, sekoita varovasti. 

Paista kakku irtopohjavuoassa, jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat on rasvattu. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä. Koristele tomusokerilla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *